SASTOJCI
- Boranija 400 g
- Dimljena ćuretina 600 g
- Paradajz pire kašika
- Crni luk, dve glavice
- Šargarepa,
- Celer
- Jedan krompir
- Prešun
- Suvi začin
- Beli luk, tri čena
- Aleva paprika
- so
- ulje
- supena kašika brašna
PRIPREMA:
Boraniju prvo kuvajte 20 minuta, pa procedite. Prodinstajte sitno iseckan crni luk, šargarepu i celer, pa dodajte i iscepkano dimljeno meso. Kad sve omekša dodajte boraniju i sitno iseckan krompir, nalijte vodu i dodajte paradajz pire, so i začine. Kuvajte oko sat vremena.
U odvojenu posudu stavljamo ulje nakon što se zagreje dodajemo brašno, a nakon toga i alevu papriku (da se malo zaprži), uz neprestano mešanje da ne ostanu grudvice, a onda dodamo ii sitno iseckan beli luk
Zaprženo brašno i alevu papriku sipamo u boraniju.
PRIJATNO!
BONUS VIDEO